ACS Elisabeta Polihroniade este o organizatie non-profit, ce a fost fondata de marea maestra internationala Elisabeta Polihroniade in anul 2008 si condusa de Dan Gabar in calitate de Presedinte.
Inca de la infiintare, am lucrat cu sarguinta pentru promovarea sahului si introducerea acestui sport ca materie de studiu in scolile din Romania. De asemenea, am lucrat pentru a ridica profilul si insemnatatea jocului la nivel national prin organizarea de concursuri, campionate, turnee la care au luat parte jucatori de elita din intraga lume.

Printre realizarile remarcabile se numara:
– “Campionatul National Scolar de Sah Elisabeta Polihroniade” pentru elevii si elevele din invatamantul primar, gimnazial si liceal – echipe mixte, in colaborare cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, Ministerul Tineretului si Sportului si Federatia Romana de Sah, campionat prin care am reusit ca sahul sa fie descoperit de un numar din ce in ce mai mare de elevi
– “TURNEUL REGILOR” care constituie unul din cele mai frumoase si de succes evenimente sahiste organizate vreodata in tara noastra. In colaborare cu Federatia Romana de Sah si cu sprijinul sponsorului unic Romgaz, am avut posibilitatea sa invitam in tara noastra jucatori din primul esalon al sahului mondial: Carlsen Magnus, Karjakin Sergey, Anatoli Karpov, Nakamura Hikaru, Radjabov Teimour, Ivanchuk Vassily, Nisipeanu Liviu-Dieter, Gelfand Boris, Ponomariov Ruslan, Wang Yue, Gelfand Boris, Shirov Alexei, Kamsky Gata, Short Nigel, Andersson Ulf, Portisch Lajos, Suba Mihai, Murariu Andrei, Beliavsky Alexander, Khalifman Alexander, Mecking Henrique, Timman Jan, Vaganian Rafael, Sokolov Andrei, Ribli Zoltan, Chiburdanidze Maia, Portisch Lajos etc.

MISIUNEA nostra este de a promova si sprijini jocul de sah prin organizarea de concursuri si campionate scolare, mobilizand atat comunitatea cat si autoritatile, prin stabilirea de parteneriate in scopul de a creste gradul de constientizare a valorii educationale a sahului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>