ACS Elisabeta Polihroniade este o organizație non-profit, fondată de Marea Maestră Internațională Elisabeta Polihroniade în anul 2008.
Încă de la înființare, am lucrat cu sârguință pentru promovarea șahului și introducerea acestui sport ca materie de studiu în școlile din România. De asemenea, am acționat pentru dezvoltarea acestui sport la nivel național prin organizarea de concursuri, campionate și turnee la care au participat jucători de elită din întreaga lume.

     Campionatul Național Școlar de Șah „Elisabeta Polihroniade pentru elevii și elevele din învățământul primar, gimnazial și liceal – echipe mixte, în colaborare cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Știinţifice, cu Ministerul Tineretului și Sportului și cu sprijinul Federației Române de Șah, campionat prin care am reușit ca șahul să fie descoperit de un număr din ce în ce mai mare de elevi.

     Concursul Național Școlar de Șah „Elisabeta Polihroniade” – individual , în colaborare cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Știinţifice și cu sprijinul Federației Române de Șah, se desfășoară la nivel de țară și se adresează elevilor din învățământul primar, gimnazial și liceal.

    „TURNEUL REGILOR”  constituie unul din cele mai de succes evenimente șahiste organizate vreodată în țara noastră. În colaborare cu Federația Română de Șah și cu sprijinul sponsorului unic Romgaz, am avut posibilitatea să invităm în țara noastră jucători din primul eșalon al șahului mondial: Carlsen Magnus, Karjakin Sergey, Nakamura Hikaru, Radjabov Teimour, Ivanchuk Vassily, Nisipeanu Liviu-Dieter, Gelfand Boris, Ponomariov Ruslan, Wang Yue, Gelfand Boris, Shirov Alexei, Kamsky Gata, Short Nigel, Andersson Ulf, Portisch Lajos, Şuba Mihai, Murariu Andrei, Beliavsky Alexander, Khalifman Alexander, Mecking Henrique, Timman Jan, Vaganian Rafael, Sokolov Andrei, Ribli Zoltan, Chiburdanidze Maia, etc.

MISIUNEA noastră este de a promova și sprijini jocul de șah prin organizarea de concursuri și campionate școlare, mobilizând atât comunitatea cât și autoritățile, prin stabilirea de parteneriate, în scopul de a crește gradul de conștientizare a valorii educaționale a șahului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>