Imagini pentru ministerul educatiei nationalefrsah romgazACS Elisabeta Polihroniade

Campionatul Naţional Şcolar de Şah „Elisabeta Polihroniade”   

Echipe Mixte – Ediţia a V-a, 2017

 

ACS „ELISABETA POLIHRONIADE”, MINISTERUL EDUCAŢIEI NAŢIONALE, FEDERAŢIA ROMÂNĂ de ŞAH şi S.N.G.N. ROMGAZ S.A. vă invită să participaţi la Finala Campionatului Naţional Şcolar de Şah „Elisabeta Polihroniade” – ediția a V-a, Echipe Mixte, formate din elevi ai claselor I‐IV, V‐VIII şi IX‐XIII, care va avea loc la Băile Olăneşti, în perioada 10‐13.06.2017.

  1. LOC ŞI PERIOADĂ DE DESFĂŞURARE

Hotel Parâng din staţiunea Băile Olăneşti. Se joacă efectiv în zilele 11, 12 și 13 iunie 2017.

  1. STRUCTURA CAMPIONATULUI, SISTEM ŞI RITM DE JOC

Echipele campioane judeţene împreună cu alte echipe reprezentând şcoli din oraşe (echipa trebuie formată din elevi aparţinând aceleeaşi unităţi de învăţământ) sau comune (aceştia trebuie să fie elevi ai unităţilor de învăţământ ale comunei respective) vor juca în sistem elveţian pe echipe – 7 runde. Timpul de joc va fi 61 de minute pentru fiecare jucător.

  1. PREMII

Echipa de pe primul loc, pe grupe de vârstă, va fi declarată campioană naţională şcolară – echipe mixte şi va primi cupă. Componenţii echipelor clasate pe podium vor primi medalii şi diplome. Separat, se va face un clasament pe mediul rural: primul loc va primi cupă (echipa), medalii şi diplome (componenţii echipei), iar locurile doi şi trei, medalii şi diplome (componenţii echipei). Se vor acorda medalii şi diplome primilor 3 clasaţi pe fiecare dintre cele 4 mese (clasamentul va fi după numărul de puncte obţinut de aceştia, indiferent de numărul de partide jucate: în cazul egalităţii, vârsta mai mică va avea prioritate). Toţi participanţii şi cadrele didactice care‐i însoţesc vor primi diplome de participare.

  1. REGULAMENTUL COMPETIŢIEI

Echipele vor fi alcătuite din 4 elevi din clasele I‐IV, V‐VIII şi IX‐XIII (pot fi şi 2 rezerve: un băiat (fată) şi o fată), dintre care cel puţin o fată (aceasta va juca obligatoriu pe masa a 4‐a). O echipă poate avea în componenţă mai multe fete. Pentru a se da startul unui meci, ambele echipe trebuie să aibă prezenţi cel puţin 3 jucători. Timpul de întârziere este de 30 minute de la startul rundei.

Echipele trebuie să se înscrie la organizatori (prin e‐mail) până la data de 9 iunie 2017. La şedinţa tehnică, profesorul sau însoțitorul, obligatoriu, va prezenta un tabel, cu elevii componenţi ai echipei, semnat de directorul unităţii de învăţământ şi lista de bază a echipei (în ordinea în care vor juca întreaga competiţie : la primele 3 mese se va respecta ordinea dată de coeficientul elo, apoi CIV, iar la masa a 4‐a va evolua obligatoriu o fată). Clasamentul final va fi făcut după punctele de meci (2 puncte victoria, 1 punct meciul egal şi 0 înfrângerea). Departajarea în cazul egalităţii de puncte de meci se va face după următoarele criterii:

  1. Victoria directă (mica diagramă pentru mai mult de două echipe aflate la egalitate)
  2. Suma punctelor de partidă (punctaverajul în sistem olimpic)
  3. Echipa cu media de vârstă mai mică (se va calcula pentru 4 jucători, 3 băieţi şi o fată, care au jucat cele mai multe partide în campionat).

Programul competiţiei

Sâmbătă, 10 iunie, la ora 21.00, va avea loc şedinţa tehnică în cadrul căreia se va stabili programul competiției, şi predarea tabelelor de înscriere cu toţi elevii participanţi. La şedinţa tehnică va fi anunţat un regulament al competiţiei mai amplu. Organizatorii asigură materialele de joc.

  1. CONDIŢII DE CAZARE ŞI MASĂ

Pentru echipele care nu sunt campioane de judeţ şi pentru eventualele rezerve ale echipelor campioane, organizatorii oferă cazare şi masă la hotel Parâng la următoarele preţuri:

‐ loc în cameră două paturi – 25 lei persoană/zi

‐ masă (mic dejun+prânz+cină) – 30 lei persoana/zi

Echipele campioane judeţene şi de sector ale municipiului Bucureşti (4 jucători plus profesorul sau însoţitorul) beneficiază de reducere de 50% la cazare şi masa.

  1. Înscrierea echipelor campioane de judeţ va fi făcută cu avizul Inspectoratelor Şcolare Judeţene (respective ISMB).

Pentru informaţii, rezervări şi înscrieri vă rugăm contactaţi:

Radu Sofran e‐mail radusofran15@gmail.com telefon 0787 554 444 sau 0736 379 319.