Logo TR 2018TURNEUL REGILOR ROMGAZ 2018

IN MEMORIAM ELISABETA POLIHRONIADE
Ediţia a XII-a
ACASĂ PENTRU CENTENAR

 

         Aflat la a XII-a ediţie, Turneul Regilor ROMGAZ sărbătoreşte Centenarul Marii Uniri de la 1918, invitând mari şahişti români din diaspora şi din ţară, să îşi dispute cele două trofee: „Turneul Regilor ROMGAZ” pentru câştigătorul turneului masculin şi „In Memoriam Elisabeta Polihroniade” pentru câştigătoarea turneului feminin.

Turneul masculin îi are ca protagonişti pe:

GM Liviu Dieter Nisipeanu, a reprezentat România la 6 Olimpiade de Şah. În anul 2005 reușește cea mai mare performanță din istoria șahului românesc, câștigând medalia de aur la Campionatul European de Șah. Din 2014 reprezintă Germania.

GM Mircea Emilian Pârligras, de două ori campion naţional. A reprezentat România la 8 Olimpiade de Şah.

GM Andrei Istrăţescu, două titluri de campion naţional, a reprezentat România la 7 Olimpiade de Şah.

GM Viorel Iordăchescu, campion naţional al Republicii Moldova, a participat la 12 Olimpiade de Şah pentru ţara sa.

În turneul feminin vor evolua:

IM Irina Bulmaga, născută în Republica Moldova. A reprezentat România la 4 Olimpiade de Șah, campioană naţională în 2018.

IM Alina L’Ami, stabilită în Olanda. A participat la 4 Olimpiade de Şah, reprezentând România.

WGM Iozefina Păuleţ, a participat reprezentând România la Olimpiada de Şah din 2008. De asemenea este stabilită în Olanda şi a reprezentat noua sa ţară la Olimpiada din acest an.

WGM Sabina Francesca Foișor, trăieşte în SUA. A participat la cinci Olimpiade de Şah reprezentând SUA şi a devenit campioană naţională a SUA în 2017.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>